Carte de Bucate » Sosuri

Sosurile se impart in trei mari categorii: brune, albe, si pe baza de ulei.

Sosurile brune se servesc la carnea de culoare inchisa (vaca, berbec, vanat)

Sosurile albe au la baza supa de carne sau legume si smantana, care se scad impreuna pana la consistenta dorite. Ele se servesc la preparatele de carne usoara precum si la unele legume fierte.

Cel mai renumit sos pe baza de ulei este maioneza.

La toate aceste tipuri de sosuri se pot adauga o larga gama de plante aromate.

Rețete » Sosuri

Sos de lămâie cu smântână
Este delicios pentru orice preparat din carne.
Sos de hrean cu smântână
Un sos pe gustul tuturor.
Sos caramel
Un sos delicios atât pentru copii cât şi pentru părinţi
Sos tomat natural
Mult mai bun decat cel cumpărat.
Sos de vişine
Un sos potrivit şi pentru dulciuri şi pentru carne.
Sos de roşii dietetic
Un sos dietetic bun pentru oricine.
Sos à la grec
Cel mai tare sos pentru peşte.
Sos de gogosari
Foarte,foarte Bun!
Sos scordolea grecesc
Pentru orice preparat din peste
Creveti cu legume
Buni,de nu vei rezista.
Ficatei de pui in vin si otet balsamic
Delicios si perfect pentru piure sau orez.
Salata de gogosari copti
Delicioasa alaturi de un piure de cartofi.

Alte titluri din Cartea de Bucate

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie