Legume - valoare nutritiva

Legumele proaspete si legumele conservate Legumele – Pentru o viata sanatoasa si pentru o dieta echilibrata, toti medicii recomanda un consum cat mai mare de legume datorita continutului bogat de nutrient dar si a continutului scazut de colesterol. Acestea sunt cunoscute si ca remedii impotriva diabetului, cancerului de colon, pietre la rinichi, etc. Este de preferat ca legumele sa fie consummate in stare proaspata ca aperitive sau sub forma de salata si atunci cand le este sezonul. In sezonul rece intalnim atat legume proaspete cat si legume conservate, care sunt la fel de gustoase si sanatoase.Legumele sunt la fel de gustoase chiar si atunci cand sunt gatite, daca stim cat si cum sa le gatim. Pentru a nu pierde foarte multe vitamine din ele sunt de preferat legumele inabusite sau pe gratar. Valoarea nutritive a legumelor
Legume Proaspete 100g Kcal Proteine Lipide Glucide Vitamine
Ardei Gras 20 1.20 0.30 6.00 A, B6, C, K, Calciu(11mg),Fosfor(22mg), Magneziu(12mg), Potasiu
Cartofi 80 1.70 0.20 19.00 B1, B2, B3, B6, C, Calciu(29mg), Fier(9mg), Magneziu, Potasiu
Castraveti 19 1.30 0.20 2.20 B3, B5, B6, C, Calciu(14mg), Fosfor(20mg), Magneziu(12mg), Zinc
Ceapa 40 1.00 0.20 10.10 B6, C, E, Calciu(20mg), Fosfor(35mg), Magneziu(23mg), Potasiu, Iod,
Ciuperci 35 5.00 0.50 3.30 A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, Calciu, Fier, Magneziu, Potasiu, Sodiu
Conopida 30 2.80 0.30 5.30 B, B2, B6, C, K, Calciu(33mg), Fosfor(62mg)Magneziu(20mg), Potasiu
Dovlecei 15 1.00 0.10 2.00 A, B3, Calciu(20mg), Fosfor(35mg), Magneziu(23mg), Potasiu(70mg)
Fasole 303 23.00 1.70 47.70 A, C, Calciu(23mg), Fosfor(40mg), Magneziu(14mg), Potasiu(140mg)
Linte conserva 115 9.00 1.00 22.10 A, B2, B3, C, PP, Fier(31mg), Potasiu, Zinc
Mazare 80 8.00 0.50 12.50 Calciu(25mg), Fosfor(108mg), Magneziu(33mg)
Morcov 45 1.50 0.30 9.60 Calciu(27mg),Fosfor(44mg), Magneziu(15mg)
Naut conserva 164 8.86 6.00 27.42 A, B3, B5, C, Calciu(20mg), Fosfor(12mg), Magneziu, Potasiu
Pastarnac 72 1.40 0.50 15.00 B1, B2, C, Calciu(6mg), Potasiu(21mg)
Patrunje 32 1.10 0.30 6.50 A, B2, C, Fier(31mg), Potasiu, Zinc
Ridiche 19 0.60 0.10 3.40 Calciu(21mg), Fosfor(18mg), Magneziu(9mg)
Rosii 27 1.30 0.20 4.00 Calciu(5mg), Fosfor(24mg), Magneziu(11mg)
Salata Verde 22 2.00 0.30 3.30 Calciu(36mg), Fosfor(45mg),
Soia Uscata 401 27.00 21.00 32.70 A, B1, B2, B12,C, K, Calciu(35mg), Magneziu(30mg), Fier, Potasiu
Spanac 25 3.50 0.30 3.50 Calciu(99mg),Fosfor(49mg), Magneziu(79mg)
Telina 16 0.70 0.20 3.00 Calciu(45mg), Fosfor(25mg)
Urzici 65 8.00 0.70 7.00 A, B, C, K, Crom(15mg), Fier(49mg), Fosfor(37mg), Potasiu, Sulf, Zinc
Usturoi 130 7.00 0.20 8.00 A, B1, B2, C, E, F, Iod(16mg), Siliciu(24mg), Potasiu, Sodiu, Sulf
Vinete 26 1.50 0.20 5.70 A, B1-B9, E, K, Fosfor(15mg), Magneziu(11mg), Potasiu(122mg)
Varza 33 1.80 0.20 5.70 A, B, C, E, Calciu(47mg), Fosfor(23mg), Magneziu(15mg)
Legume Conservate 100g Kcal Proteine Lipide Glucide Vitamine
Castraveti in otet 9 0.60 - 1.50 B3, B5, B6, C, Calciu, Fosfor, Magneziu, Zinc
Fasole conserva 18 1.10 0.40 2.50 A, C, Calciu, Fosfor, Magneziu, Potasiu
Ghiveci in bulion 26 1.40 0.50 3.70 A, C, Magneziu, Potasiu
Gogosari in otet 14 0.80 - 2.60 A, C, Calciu, Fosfor, Magneziu, Potasiu
Gogonele acre 25 2.00 - 4.20 A, B, C, Calciu, Fier,
Mazare conserva 72 6.50 0.50 10.00 Calciu, Fosfor, Magneziu
Pasta de tomate 85 5.40 - 15.40 Calciu, Fosfor, Magneziu
Rosii in bulion 23 1.70 0.40 3.10 Calciu, Fosfor, Magneziu
Salata de sfecla 38 1.00 1.00 8.20 Calciu,Fosfor, Magneziu
Tocana de legume 73 1.00 6.00 3.10 A, B, C, Calciu, Fier, Fosfor, Magneziu, Potasiu, Zinc
Varza acra 18 1.20 - 3.30 A, B, C, E, Calciu, Fosfor, Magneziu
Vinete in bulion 15 1.00 0.50 1.50 A, B1-B9, E, K, Fosfor, Magneziu, Potasiu
Legume Uscate 100g Kcal Proteine Lipide Glucide Vitamine
Cartofi rondele 350 7.80 0.40 77.00 B1, B2, B3, B6, C, Calciu, Fier, Magneziu, Potasiu
Ciuperci 313 41.70 1.70 30.80 A, D2, D3, B, Potasiu, Cupru, Fosfor
Fasole 332 23.00 1.70 47.70 Calciu(228mg), Fosfor (407mg), Magneziu (140mg), Potasiu(1406mg)
Mazare 323 21.50 1.90 53.00 A(35mg), B1, B3, B5, B6,C(16mg), D, E, Calciu(37mg)
Soia 341 - - 39.10 A, B1, B2, B3, Calciu Fosfor, Fier

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie