Oua - valoare nutritiva

Oua - valoare nutritiva Ouale sunt alimente de natura animala. Galbenusurile sunt pline de vitamine, minerale si grasimi, iar in albus predomina apa si cateva proteine. Acestea se pot consuma in diferite feluri: coapte, fierte, prajite, etc. Deoarece sunt bogate în colesterol (până la 0,8% în oul de găină şi 1,6% în oul de raţă), consumul mediu săptămânal de ouă ar trebui redus la 4 bucăţi. Un ou cu masa de 50 grame are o valoare energetică de 90-100 calorii și echivalentă ca valoare nutritivă cu aproximativ 150 ml de lapte sau 40 grame de carne sau 20 grame brânză uscată.
Produs (per bucata) Kcal Proteine Lipide Glucide Vitamine
Ou de gaina 171 7.00 6.00 0.60 A(0,47mg),B1(0,12mg),B2(0,35mg),Calciu(25mg),Fier(2,7mg)
Ou de rata 104 7.00 8.00 0.20 B1(0,30mg),Calciu940mg)
Galbenus de ou 364 16.00 32.00 0.30 Calciu(27mg), Magneziu(6 mg), Fosfor(96 mg), Potasiu(67 mg)
Albus de ou 57 13.00 0.20 0.50 Sulf, Clor

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie