Fasole prajita

Este un preparat usor de realizat,gustos si pentru zilele de post.
  • 400g fasole
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardel gras
  • 2 rosii
  • 1 lingurita bulion
  • 1 foi dafin
  • verdeata
  • ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte.Se schimba apa si se pune la fiert.Dupa aroximativ 30 minute cand deja clocoteste se schimba apa.Pentru a fierbe mai repede si bine,apa de la fasole se schimba de 2-3 ori.

Morcovul dat pe razatoare impreuna cu ceapa,ardelul si rosiile taiate marunt se pun intr-o tigaie cu putin ulei la calit.Pentru cei care tin o dieta sau au probleme cu prajeala,zarzavatul; se poate pune direct la fiert.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul si se potriveste de sare si piper.Cand totul este aproape gata se adauga si bulionul.Cand totu este fiert bine se da deoparte si se adauga foaia de dafin si verdeata tocata marunt.

Se serveste calda,cu multa verdeata si cu gogosari in otet sau muraturi.


Mai multe Tocănițe

Imagini
4.0 1
Timp de preparare: 60 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie