Sărmăluţe în foi de varză

Uşor de preparat şi dau bine la orice ocazie.
  • 1,5 kg carne de pasăre
  • 1 kg carne de porc
  • 2-3 cepe
  • 1 cană orez
  • 2 ouă
  • 1 lingură pastă de roşii
  • condiment pentru sarmale
  • pătrunjel
  • sare
  • foi de varză
Mod de preparare

Dai carnea pe maşina de tocat. Toci ceapa şi o căleşti câteva minute, după care o aşezi peste carne. Adaugi orezul, pătrunjelul, pasta de roşii, sarea şi condimentul şi le amesteci bine.

Împătureşti sărmăluţele în foi de varză şi le aşezi într-o oală una lângă alta în formă de cerc. În centru se lasă spaţiu liber. După ce ai terminat cu primul rând incepi cu următorul şi tot aşa până le termini. În centru, în spaţiul liber se pun frunze de varză. Aşa vor fierbe mai bine şi va fi mai uşor de scos sărmăluţele.

Peste ultimul rând de sărmăluţe se pun câteva frunze de varză şi se toarnă apă fierbinte cât să le acopere. Se fierb la foc mic. Când sunt gata se scoate varza din centru.

Se scot sărmăluţele pe farfurie şi se servesc calde acoperite cu smântână.


Mai multe Tocănițe

Imagini
5.0 1
Timp de preparare: 210 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie