Spată de porc cu ciuperci

Preparatul perfect pentru orice adunare de familie.
  • 1 kg spată de porc cu şorici
  • condimente speciale pentru friptură de porc
  • 500 g oase de porc
  • 3 morcovi
  • o legătură verdeaţă
  • 1/2 linguriţă maghiran uscat
  • 1 ceapă
  • 400 g ciuperci
  • sare
  • ulei
Mod de preparare

Speli carnea, crestezi şoriciul din loc în loc şi presari după gust condiment special pentru Fripturi de Porc şi o dai la frigider până pregăteşti supa de carne.

Cureţi şi speli rădăcinoasele. Fierbi la foc mic oasele de porc împreună cu 2 morcovi, verdeaţa şi 1/2 linguriţă de sare, îndepărtezi spuma formată. După 45 minute, strecori supa şi o condimentezi cu maghiran. Cureţi şi speli ceapa. Tai în fâşii morcovul rămas, iar ceapa în sferturi.

Aşezi într-o tavă spata împreună cu morcovul, ceapa şi supa de carne. Dai tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic. Din când în când scoţi friptura şi o stropeşti cu sosul din tavă. Desprinzi picioruşele de pălărioarele ciupercilor. Le adaugi în tava cu 20 min. înainte de a scoate friptura.

Aşezi friptura pe un platou cu ciuperci în jur şi le serveşti calde.


Mai multe Fripturi și Grătaruri

Imagini
4.0 1
Timp de preparare: 120 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie