Placintele cu branza

Placinta cea mai preferata de copii.
  • 500g faina
  • 200ml lapte
  • 250g zahar
  • 100g ulei
  • 3 oua
  • 1 lamaie
  • drojdie
  • sare
  • 400g branza
  • 100g stafide
Mod de preparare

Drojdia,de marimea unei nuci,se amesteca cu 1 lingurita de zahar,2 lingurite de faina si putin lapte,apoi se lasa la crescut aproximativ 15-20 minute.

Branza se amesteca cu 3 linguri zahar,stafidele si oul batut spuma si se lasa 10 minute pentru a se topi bine zaharul.

Intr-un castron ,faina ,se amesteca cu laptele caldut in care a fost dizolvat restul de zahar,apoi se adauga drojdia muiata,coaja de lamaie si cele 2 oua frecate bine cu sare.

Se framanta totul foarte bine timp de 10 minute,apoi se adauga uleiul putin cate putin,dupa care se lasa la crescut intr-un loc cald si ferit de curenti.

Dupa aproximativ 1 ora,se intinde aluatul,o foaie potrivit de groasa,se taie in patratele,peste care se pune cate o lingurita de branza,apoi se prind cele 4 colturi.Se ung cu ou batut spuma pentru a le da luciu,apoi se introduc in cuptorul incalzit in prealabil,la foc potrivit.

Cand s-au rumenit frumos,se scot,se dau cu zahar vanilat si se pot servi.Sunt foarte bune.

 


Mai multe Plăcinte

Imagini
5.0 1
Timp de preparare: 90 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie