Sangerete

Speciali pentru sarbatorile de iarna.
  • 1,5kg plamani de porc
  • 500g carne grasa de porc (mai mult slanina)
  • 400g paine uscata
  • 4 cepe
  • sange de porc
  • sare
  • piper
  • cuisoare
Mod de preparare

Plamanii de porc se fierb, apoi se taie in cubulete mici si impreuna cu slanina se trec prin masina de tocat. Painea se taie cat mai marunt si apoi se prajeste in untura. Ceapa se taie foarte marunt si se caleste in ulei incins.

Intr-un bol se amesteca bine tocatura si painea, iar la urma se adauga sangele (cat sa rezulte o pasta tare) si ceapa calita. Se potriveste de sare, piper si cuisoare, iar apoi cu aceasta compozitie se umple intestinele groase de porc. Se leaga intestinele la capete si apoi se pun in apa clocotita pentru a fierbe timp de 30-40 minute la foc mic. Din cand in cand se mai inteapa cu o tepusa subtire, iar atunci cand din intestine nu mai iese sange ci doar un suc limpede e semn ca sangeretele este gata.

Se scot, se lasa sa se racoreasca si apoi se depoziteaza la loc rece si uscat pentru a se zvanta. Sangeretele se serveste taiat in felii grosute de un deget si prajite in untura.


Mai multe Fripturi și Grătaruri

4.0 1
Timp de preparare: 90 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie