Curcan umplut cu castane

Asa friptura trebuie pusa la loc de cinste, in mijlocul mesei.
  • un curcan nu prea mare
  • 250g castane
  • 100g unt
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • o paine
  • sare
  • piper
  • condimente pentru friptura
  • 100 ml coniac
Mod de preparare

Curcanul se curata si se spala foarte bine, apoi se freaca cu sare, piper si condimentele pentru friptura. Castanele se oparesc cateva minute, se curata de coaja si pelita, apoi se taie in bucati nu prea mici. Intr-un bol se freaca bine untul, galbenusurile de ou, zaharul, miezul de paine muiat in lapte sau apa, iar la final albusurile de ou batute spuma si castanele.

Cu aceasta compozitie bine amestecata se umple curcanul condimentat. Cu o ata se leaga curcanul in partea de sus, apoi ata se trece prin aripile si pulpele de curcan, ca acesta sa-si pastreze forma. Intr-o tava de cuptor se pune curcanul umplut si cateva bucatele de slanina, iar deasupra se toarna untura fierbinte. Din cand in cand se stropeste cu apa iar aproape de final se toarna peste curcan coniacul.

Cand curcanu este bine rumenit, acesta se poate servi.


Mai multe Fripturi și Grătaruri

4.0 1
Timp de preparare: 195 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie