Friptura de curcan cu dovleac

Friptura grandioasa pentru masa de sarbatori.
  • 1kg piept de curcan
  • 1kg dovleac
  • 200g ceapa
  • 400ml supa de legume
  • 1 baton de vanilie
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lamaie
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare

Pieptul de curcan se leaga cu ata alimentara, pentru a-si pastra forma, se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se prajeste in doua linguri de ulei.

Se curata dovleacul si se taie fasii, cepele se taie in jumatati, iar batonul de vanilie se taie in doua (pe lung). Intr-un bol mic se amesteca mierea de albine cu doua linguri de ulei, boia si coaja de la lamaie.

Friptura de curcan gata rumenita se unge bine cu sosul preparat anterior, se pune in tava de cuptor, de jur imprejur se aseaza feliile de dovleac si jumatatile de ceapa, apoi se presara cimbrul. Se pune friptura in cuptorul incins pentru 25 minute. Se adauga supa de legume si se mai pune la cuptor pentru 25-35 minute.

Friptura de curcan se taie felii si se serveste impreuna cu feliile de dovleac. 


Mai multe Fripturi și Grătaruri

4.0 1
Timp de preparare: 150 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie