Tort cu smochine

Un tort festiv delicios.
  • 8 albusuri
  • 150g zahar
  • 150g nuci macinate
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pesmet
  • 350g smochine taiate
  • alune
  • bucati de portocala zaharisite
  • Pentru crema:
  • 8 galbenusuri
  • 2 pahare zahar
  • 2 linguri faina
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 300g unt
Mod de preparare

Foile: In albusurile batute spuma cu zaharul ca la bezea, se adauga faina, pesmetul si nucile macinate. Se amesteca bine si apoi se imparte compozitia in 3 parti egale. Se fac foi subtiri si se coc pe dosul tavii de tort tapetata cu faina.

Crema: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si apoi se subtiaza cu lapte. Se fierbe crema in bain-marie pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca. Cand crema este suficient de rece, se adauga treptat in untul frecat spuma.

Se ung foile cu crema obtinuta si apoi se presara alune, felii de smochine si bucati de portocala zaharisite.

Se orneaza cu fructe si fulgi de ciocolata. 


Mai multe Prăjituri și Dulciuri

4.0 1
Timp de preparare: 85 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie