Purcel la tava

La majoritatea aniversarilor si petrecerilor de fite se va intalni "purcelul la tava",dar cei pofticiosi pot sa-l savureze si acasa,intr-o zi obisnuita.
  • un purcel de lapte
  • o capatana usturoi
  • 1l bere
  • rozmarian
  • cimbru
  • sare mare
  • piper
  • verdeata
Mod de preparare

Se opareste purcelul cu apa clocotita si se curata imediat.Dupa ce a fost curatat de par,se spinteca pe burta,se scot maruntaiele,se spala bine cu apa rece,apoi se lasa atarnat cu capul in jos circa 24 de ore.

Intr-un castron se amesteca toate condimentele  si apoi cu acestea se maseaza foarte bine purcelul.

Apoi se pune intr-o tava pe betisoare de lemn asezate de-a curmezisul pentru ca purcelul sa nu se prinda de tava si sa nu se arda.Pentru ca purcelul sa se mentina drept se introduce o sticla de sampanie.

Se unge purcelul cu ulei si sa da la cuptor.Din cand in cand se unge cu ulei curat,pentru ca soriciul sa nu se arda si sa ramana rumen si curat.Pentru ca urechile si cadita sa nu se arda se invelesc in hartie alba.Se lasa la cuptor circa 2 ore.Daca purcelul este prea mare se poate praji in jumatate.Se serveste rece sau cald.

Acest porc la cuptor va arata foarte bine pe masa de Craciun.


Mai multe Fripturi și Grătaruri

Imagini
4.0 1
Timp de preparare: 0 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie