Eclere

Eclerele de casa,intotdeauna au un gust irezistibil.
  • 125g grasime(unt,ulei,margarina)
  • 250g apa
  • 200g faina
  • 8 oua
  • sare
  • crema de vanilie
  • ciocolata
Mod de preparare

Se fierbe apa impreuna cu grasimea si sarea.Cand a dat in clocot se pune dintr-o data toata faina,amestecand foarte repede cu o lingura de lemn .Se ia de pe foc,se lasa sa se racoreasca putin apoi se adauga cate un ou,amestecand cantinu.Nu se pune oul urmator pana ce primul nu a fost absorbit complet.

Se pregateste un cornet de panza sau ciolofan,cu o mica palnioara in varf cu deschizatura de 1 cm in diametru.Acest cornet se umple pe jumatate cu compozitie si se toarna pe tava bastonase de 8-10 cm lungimea (cat un deget).

Se dau la cuptor la inceput la foc mai tare apoi la foc mai slab.Se coc 20 min pana se usuca compozitia.Se scot din cuptor,se lasa sa se raceasca,apoi se taie de-a lungul in doua si se umplu cu crema de vanilie.Se mai pot umple cu crema de fistic,de cafea sau de cacao.

Vor arata foarte bine si vor fi foarte gustoase acoperite cu o glazura de ciocolata.


Mai multe Prăjituri și Dulciuri

Imagini
5.0 2
Timp de preparare: 60 min
Comentarii

Raci fierti

Se iau racii proaspeti,se scoate intestinul negru,se freaca putin pe burta cu o perie din fire de orez si se pun apoi  intr-un vas cu apa fierbinte dinainte. Intr-o oala se pune apa suficienta...
< 1 2 3 4 5 >

Linkuri sponsorizate

Jocuri in bucatarie